egtf-logoblack

harold-swash

trackman logo

kmotion logo

sam-puttlab

smart2move

 

Låt oss hjälpa dig att utveckla ditt spel och nå din fulla potential med våra lektioner som alltid utgår från spelarens mål med sin golf!

Vi kollar alltid ditt nuläge i TrackMan och SAM PuttLAB och hittar det som är kristiskt att förändra för att du ska nå ditt mål.

Sving- och puttlektionerna utgår ifrån bollflykten, hur och varför den flyger som den gör idag och hur du vill att den ska flyga och vi tar reda på vad du behöver ändra i din sving och bollträff för att uppnå den nya bollflykten.

Golf går ut på att få bollen i hål på så få slag som möjligt så under våra spelstrategilektionerna så hjälper vi dig att ta reda på vad du behöver göra för att spela bättre golf.

Vi mäter och följer upp allt som är viktigt därför använder vi moderna verktyg och metoder för att hjälpa dig i din golfutveckling.

Efter lektionen så får du med dig analysdata och video från TrackMan och SAM PuttLab samt övningar och tester att arbeta vidare med.

Boka lektioner här!

Innehåll i våra lektioner:
- Förberedelse enkät webb
- Nulägesanalys, var är du i ditt spel idag?
- Målbild, avstämning av dina mål med din golf? Hur är nuläget i förhållande till dina mål?
- Handlingsplan, personlig strategi, hur ska du nå dina mål och vad behöver du utveckla?
- Utvärdering, vad har du uppnått?

Exempel på lektioner, där vi jobbar på teknik, längd- och riktningskontroll:
- Driving
- Svingteknik
- Wedgar – 30 – 85 meter
- Scrambling – < 30 meter - Pitch, Chip, Bunker
- Puttning
- Green läsning

Förberedelse inför lektion:
- Rondanalyser med spelstatistik
- Testvärden
- Insikt om nuläge och målbild

Lektionsprogram:
- Uppvärmning, introduktion och genomgång
- Test
- Träning

Leverans efter lektion:
- Spelstatistik
- Analys av nuläget med bilagda rapporter från TrackMan, Video, SAM PuttLab
- Avstämning av gemensam målbild
- Strukturerad förändringsplan med övningar att arbeta på och tester att genomföra

Boka lektioner här!

Intervju

Tee View – Täby GolfAkademi ger lektioner som tar ditt spel till nästa nivå. Vi jobbar med spelaren i centrum och erbjuder golflektioner för den som vill utveckla sitt spel och nå sin fulla potential. Tee View jobbar brett inom golfen. Vi är tränare och klubbmakare. Vi erbjuder lektioner, customfitting och resor. Vi jobbar med alla typer av golfare inte bara
scratch-spelare. Vi hjälper spelaren med verktyg för att fortsätta att utvecklas.

Malin intervjuar Leffe, ansvarig för lektioner i Täby Golf Akademi.

Varför ska man ta en lektion hos er?
- Golf går ut på att få bollen i hål på så få slag som möjligt, så under våra lektioner så hjälper vi dig att ta reda på vad du behöver göra för att spela bättre golf!

Vad kan man förvänta sig när man tar en golflektion hos er?
- Det kan vara olika saker som behövs göras, tekniska delar i svingen, men det kan såklart även handla om förhållningssätt, rutiner och beslut ute på banan, oftast är det en kombination.
- Sving- och puttlektionerna utgår ifrån bollflykten, hur och varför den flyger som den gör idag och hur du vill att den ska flyga och vi tar reda på vad du behöver ändra i din sving och bollträff för att uppnå den nya bollflykten.
- Dina personliga mål kan såklart vara olika, en del vill ha en bestämd bollflykt eller lägre hcp medan de flesta vill spela jämnare och ha en högre lägsta nivå.

Hur gör ni det?
- Vi kollar alltid ditt nuläge, har du någon rondanalys eller uppfattning om ditt golfspel? Vi utgår även ifrån bollflykten när du slår i vår LaunchMonitor.
- Vi mäter och följer upp allt som är viktigt därför använder vi moderna verktyg och metoder för att hjälpa dig i din golfutveckling.
- Vi använder TrackMan – LaunchMonitor, där vi mäter, värderar, tränar och optimerar vad som händer med din bollflykt och vad du gör med klubban i svingen som gör att bollen flyger som den gör.
- Vi använder Smart2Move - ForcePlate, där vi mäter, värderar, tränar och optimerar hur du använder marken för att skapa kraft, effektivitet och längd i ditt spel.
- Vi använder K-Motion - 3D, där vi mäter, värderar, tränar och optimerar hur kroppen rör sig 3-dimensionellt i svingen.
- Vi anväder SAM PuttLab – Putt LaunchMonitor, där vi mäter, värderar, tränar och optimerar vad som händer med din bollflykt och vad du gör med klubban i svingen som gör att bollen rullar som den gör.

Vem är dessa lektioner till för?
- Lektionerna är för alla typer av golfare oavsett ålder, från nybörjare, vanliga golfare och proffs på högsta nivå. Vi har hjälpt spelare från att de är små barn och hela vägen till att bli golfproffs på högsta nivå. Det innebär inte att man behöver tävla i golf. Vi vill att alla utvecklas och sätter individens mål i centrum samt vill bidra till att alla först och främst
mår bra och trivs med sin golf.

När borde man ta en lektion?
- Idag är första dagen på resten av din golfkarriär... det innebär att det alltid är bättre att börja din utveckling nu än att skjuta upp den på framtiden.

Hur länge tar det innan jag har lyckats nå mina mål?
- Det beror såklart på ditt nuläge och vad du har för målsättning, hur långt är ett snöre? Det är såklart individuellt, vi har alla olika förutsättningar, både fysiskt och mentalt och kan behöva jobba på flera delar i spelet det brukar sällan bara vara en teknisk detalj som fixar scoren.

Vad händer sedan?
- I slutet av lektionen går vi igenom hur du ska träna och du får med dig analysdata och videos samt övningar och tester att arbeta vidare med.
- Det finns alltid möjlighet att boka en spelstrategilektion där vi jobbar vidare med beslut, rutiner och de mentala delarna av spelet.

Vilken tränare passar mig?
- Alla våra tränare är utbildade och jobbar med samma pedagogik men har såklart olika sätt att uttrycka oss.
- För de flesta så spelar det ingen roll men om du är osäker så kan du alltid prata med oss och få råd utifrån dina specifika behov om vilken tränare som vi tror passa dig bäst.
- Vi har 7 st olika tränare med olika profiler och personligheter. Några jobbar bara med gruppträningar, andra är profilerade att träna barn men flertalet jobbar brett med alla typer av spelare.
- Hos oss har du möjlighet att välja vilken tränare som helst men också möjlighet att byta tränare under ett lektionspaket.

För mer information:
- Tee View
- TrackMan
- Smart2Move
- K-Motion
- SAM PuttLab

Boka lektioner här!