• 1

egtf-logoblack

harold-swash

trackman logo

kmotion logo

sam-puttlab

 
 • Privatlektioner

  Låt oss hjälpa dig att utveckla ditt spel och nå din fulla potential med våra lektioner som alltid utgår från spelarens mål med sin golf!

  Vi kollar alltid ditt nuläge i TrackMan och SAM PuttLAB och hittar det som är kristiskt att förändra för att du ska nå ditt mål.

  Sving- och puttlektionerna utgår ifrån bollflykten, hur och varför den flyger som den gör idag och hur du vill att den ska flyga och vi tar reda på vad du behöver ändra i din sving och bollträff för att uppnå den nya bollflykten.

  Golf går ut på att få bollen i hål på så få slag som möjligt så under våra spelstrategilektionerna så hjälper vi dig att ta reda på vad du behöver göra för att spela bättre golf.

  Vi mäter och följer upp allt som är viktigt därför använder vi moderna verktyg och metoder för att hjälpa dig i din golfutveckling.

  Efter lektionen så får du med dig analysdata och video från TrackMan och SAM PuttLab samt övningar och tester att arbeta vidare med.

  Innehåll i våra lektioner:
  - Förberedelse enkät webb
  - Nulägesanalys, var är du i ditt spel idag?
  - Målbild, avstämning av dina mål med din golf? Hur är nuläget i förhållande till dina mål?
  - Handlingsplan, personlig strategi, hur ska du nå dina mål och vad behöver du utveckla?
  - Utvärdering, vad har du uppnått?

  Exempel på lektioner, där vi jobbar på teknik, längd- och riktningskontroll:
  - Driving
  - Svingteknik
  - Wedgar – 30 – 85 meter
  - Scrambling – < 30 meter - Pitch, Chip, Bunker
  - Puttning
  - Green läsning

  Förberedelse inför lektion:
  - Rondanalyser med spelstatistik
  - Testvärden
  - Insikt om nuläge och målbild

  Lektionsprogram:
  - Uppvärmning, introduktion och genomgång
  - Test
  - Träning

  Leverans efter lektion:
  - Spelstatistik
  - Analys av nuläget med bilagda rapporter från TrackMan, Video, SAM PuttLab
  - Avstämning av gemensam målbild
  - Strukturerad förändringsplan med övningar att arbeta på och tester att genomföra

  Intervju

  Tee View – Täby GolfAkademi ger lektioner som tar ditt spel till nästa nivå. Vi jobbar med spelaren i centrum och erbjuder golflektioner för den som vill utveckla sitt spel och nå sin fulla potential. Tee View jobbar brett inom golfen. Vi är tränare och klubbmakare. Vi erbjuder lektioner, customfitting och resor. Vi jobbar med alla typer av golfare inte bara
  scratch-spelare. Vi hjälper spelaren med verktyg för att fortsätta att utvecklas.

  Malin intervjuar Leffe, ansvarig för lektioner i Täby Golf Akademi.

  Varför ska man ta en lektion hos er?
  - Golf går ut på att få bollen i hål på så få slag som möjligt, så under våra lektioner så hjälper vi dig att ta reda på vad du behöver göra för att spela bättre golf!

  Vad kan man förvänta sig när man tar en golflektion hos er?
  - Det kan vara olika saker som behövs göras, tekniska delar i svingen, men det kan såklart även handla om förhållningssätt, rutiner och beslut ute på banan, oftast är det en kombination.
  - Sving- och puttlektionerna utgår ifrån bollflykten, hur och varför den flyger som den gör idag och hur du vill att den ska flyga och vi tar reda på vad du behöver ändra i din sving och bollträff för att uppnå den nya bollflykten.
  - Dina personliga mål kan såklart vara olika, en del vill ha en bestämd bollflykt eller lägre hcp medan de flesta vill spela jämnare och ha en högre lägsta nivå.

  Hur gör ni det?
  - Vi kollar alltid ditt nuläge, har du någon rondanalys eller uppfattning om ditt golfspel? Vi utgår även ifrån bollflykten när du slår i vår LaunchMonitor.
  - Vi mäter och följer upp allt som är viktigt därför använder vi moderna verktyg och metoder för att hjälpa dig i din golfutveckling.
  - Vi använder TrackMan – LaunchMonitor, där vi mäter, värderar, tränar och optimerar vad som händer med din bollflykt och vad du gör med klubban i svingen som gör att bollen flyger som den gör.
  - Vi använder Smart2Move - ForcePlate, där vi mäter, värderar, tränar och optimerar hur du använder marken för att skapa kraft, effektivitet och längd i ditt spel.
  - Vi använder K-Motion - 3D, där vi mäter, värderar, tränar och optimerar hur kroppen rör sig 3-dimensionellt i svingen.
  - Vi anväder SAM PuttLab – Putt LaunchMonitor, där vi mäter, värderar, tränar och optimerar vad som händer med din bollflykt och vad du gör med klubban i svingen som gör att bollen rullar som den gör.

  Vem är dessa lektioner till för?
  - Lektionerna är för alla typer av golfare oavsett ålder, från nybörjare, vanliga golfare och proffs på högsta nivå. Vi har hjälpt spelare från att de är små barn och hela vägen till att bli golfproffs på högsta nivå. Det innebär inte att man behöver tävla i golf. Vi vill att alla utvecklas och sätter individens mål i centrum samt vill bidra till att alla först och främst
  mår bra och trivs med sin golf.

  När borde man ta en lektion?
  - Idag är första dagen på resten av din golfkarriär... det innebär att det alltid är bättre att börja din utveckling nu än att skjuta upp den på framtiden.

  Hur länge tar det innan jag har lyckats nå mina mål?
  - Det beror såklart på ditt nuläge och vad du har för målsättning, hur långt är ett snöre? Det är såklart individuellt, vi har alla olika förutsättningar, både fysiskt och mentalt och kan behöva jobba på flera delar i spelet det brukar sällan bara vara en teknisk detalj som fixar scoren.

  Vad händer sedan?
  - I slutet av lektionen går vi igenom hur du ska träna och du får med dig analysdata och videos samt övningar och tester att arbeta vidare med.
  - Det finns alltid möjlighet att boka en spelstrategilektion där vi jobbar vidare med beslut, rutiner och de mentala delarna av spelet.

  Vilken tränare passar mig?
  - Alla våra tränare är utbildade och jobbar med samma pedagogik men har såklart olika sätt att uttrycka oss.
  - För de flesta så spelar det ingen roll men om du är osäker så kan du alltid prata med oss och få råd utifrån dina specifika behov om vilken tränare som vi tror passa dig bäst.
  - Vi har 7 st olika tränare med olika profiler och personligheter. Några jobbar bara med gruppträningar, andra är profilerade att träna barn men flertalet jobbar brett med alla typer av spelare.
  - Hos oss har du möjlighet att välja vilken tränare som helst men också möjlighet att byta tränare under ett lektionspaket.

  För mer information:
  - Tee View
  - TrackMan
  - Smart2Move
  - K-Motion
  - SAM PuttLab

 • Kurser

  Gruppträning

  Gruppträning är för dig som vill utveckla ditt spel och få kontinuitet i din träning! Vilket är en av de viktigaste framgångsfaktorerna i all form av träning. Vi tränar i små grupper, 5-8 personer under maj-juni. Vi har en röd
  tråd i undervisningen där vi går igenom alla olika moment i golfen under 7 olika tillfällen. Vi tränar en fast dag och tid i veckan med samma gruppdeltagare. Vi har en huvudansvarig tränare för varje grupp.

  Varför ska du välja Gruppträning?
  - Du vill träna samma dag, tid i veckan och med samma personer under alla pass.
  - Du vill ha stort fokus på teknikträning.
  - Du vill följa en röd tråd i undervisningen istället för enstaka pass.
  - Du vill träna på alla moment i golfen.

  Boka gruppträning - Täby Golfklubb


  Må Bra Golf

  Må Bra Golfen är för dig som älskar golf! Varje pass startar med teknikgenomgång i grupp och sen ges tillfälle att öva med hjälp av olika stationer och övningar. Ditt klippkort innehåller 10 st pass. Vi tränar och övar på allt i spelet där varje tillfälle har ett fokusområde ex. driverpass och med hjälp av ditt klippkort så anmäler du dig till de tillfällen som passar dig. Gruppstorleken är 8-10 personer. Efter 50 minuters träningspass så avslutar vi tillsammans med att göra något roligt tillsammans som t ex puttbana, spela lilla banan eller närspelsbana mm. Träningarna pågår från maj - september.

  Varför ska du välja Må bra Golf?
  - Du vill ha stor flexibilitet där du har olika dagar/tider/pass att välja på.
  - Du vill kunna välja vilka fokuspass du vill gå på.
  - Du vill ha möjlighet att träffa nya golfvänner, kanske nya spelkompisar.
  - Du vill träna och öva med andra.
  - Du vill ha fokus på trivsel och gemenskap, vi avslutar med ett roligt gruppmoment.


  Boka Må Bra Golf här!


  Dagskurs

  Dagskursen är för dig som älskar golf! Här komprimerar vi ihop sving, närspel och puttning samt spel på en dag. Vi startar med teknikpassen i grupp och där det ges tillfälle att öva med hjälp av olika stationer och övningar. Vi tränar och övar på det mesta i spelet. Varje dagskurs ser innehållet likadant ut och du anmäler dig till den dagen som passar dig. Vi avslutar dagen tillsammans med att spela lilla banan med fokus på spelstrategi, speltempo, rutiner och förhållningssätt.

  Varför ska du välja Dagskursen?

  - Du vill få det mesta på en dag.

  - Du vill ha möjlighet att träffa nya golfvänner, kanske nya spelkompisar.

  - Du vill träna och öva med andra.

  Boka Dagskurs här!

  Nybörjarkurs

  Nybörjarkursen – Grönt kort - Är för dig som vill börja spela golf! Under 2 dagar så får du lära dig golfens grunder. Vi tränar 10 timmar i grupp och du får individuella instruktioner, övningar och tester att gå vidare med. Vi tränar även på att golf på lilla banan med fokus på spelstrategi, speltempo, rutiner och förhållningssätt. Allt för att utvecklas så snabbt som möjligt. Grundkursen kallar vi för Steg 1. Spelkort och spel på lilla banan ingår under hela säsongen.

  Uppspel bokas separat och tar 3 timmar, där ingår spellektion med fadderrunda och teori på stora banan, med max 3 spelare i taget, pris 995:-/person.

  Varför ska du välja Nybörjarkurs – Steg 1?

  - Du vill börja spela golf.

  - Du vill ha möjlighet att träffa nya golfvänner, kanske nya spelkompisar.

  - Du vill träna och öva med andra.

  Boka Nybörjarkurs här!

   

 • Lektioner och priser

  Vi har utvecklat ett antal olika program för olika typer av spelare. Alla priser är inklusive moms.

  LektionerPris
  1-2 personer inklusive studio, bollar och TrackMan eller SAMs PuttLab samt rapport 50 minuter 1095kr

  1 person inklusive bollar 25 minuter

  575kr

  1 person, inklusive studio, bollar, med 3-D/ForcePlate/TrackMan/SAMPuttLab rapport, 50 minuter 1595kr
  Lektionspaket
  1 person, inklusive bollar, 6x25 minuter 2950kr
  2 personer, inklusive bollar, 6x25 minuter 1750kr/p  
  1-2 pers, inkl. studio, bollar, med 3-D/ForcePlate/TrackMan/SAMPuttLab rapporter, 5*50 minuter 4995kr

  1-2 pers, inkl. studio, bollar, med 3-D/ForcePlate/TrackMan/SAMPuttLab rapporter, 10*50 minuter

  8995kr

  Till lektionerna eller lektionspaketen som det ingår rapporter så använder vi dessa tekniska hjälpmedel:

  - TrackMan

  - SAMs PuttLab

  - 3D - K-Motion - NYHET!

  - GroundReactionForces med ForcePlate - NYHET!

  Spellektion, 3 personer, 9 hål

  995kr/p.

  - Rabatterad greenfee på stora banan tillkommer för gäster

  400kr/p.

  "Gör om mig" - coachingpaket 1 år: 15000kr
  - För dig som vill satsa optimalt på din golf oavsett hcp. Här skräddarsyr vi individuellt spel-, teknik-, fysträning och utrustningsanalyser blandat med telefon, mail, video och sms support ungefär var 14:e dag, där du får övningar och tester att jobba med på egen hand mellan tillfällena.
     
  Hyra av Launch Monitor, FlightScope: 5*50 minuter 995kr
  Dagskurser med träning och spel: 4 timmar - 6-10 personer 895kr
  - Rabatterad greenfee på stora banan tillkommer för gäster 400kr/p
  Gruppträning på Täby GK: 
  Grupp - 7 pass * 50 minuter - 5-8 personer - inklusive bollar - för alla! 1995kr/p

  Grupp - Small - 1 * 50 minuter - 3 personer - inklusive bollar - för alla!

  400kr/p
  Grupp - Small - 1 * 50 minuter - 4 personer - inklusive bollar - för alla! 350kr/p
  Gruppträning - 1 * 50 minuter - 5-8 personer - inklusive bollar - för alla! 300kr/p
  Grupp - Small - 7 * 50 minuter - 3 personer - inklusive bollar 2495kr/p
  Grupp - Small - 7 * 50 minuter - 4 personer - inklusive bollar 2295kr/p
  Grupp - Small - 7 * 50 minuter - 5 personer - inklusive bollar 1995kr/p
  Nybörjarkurs - Grupp - 10 timmar - 5-8 personer - inklusive spelkort lilla banan och bollar - för alla! 2495kr/p
  Nybörjarkurs - Grupp - Small - 5 * 50 minuter - 1 person - inklusive spelkort lilla banan och bollar 5495kr/p
  Nybörjarkurs - Grupp - Small - 5 * 50 minuter - 2 personer - inklusive spelkort lilla banan och bollar 2995kr/p
  Nybörjarkurs - Grupp - Small - 7 * 50 minuter - 3 personer - inklusive spelkort lilla banan och bollar 2995kr/p
  Nybörjarkurs - Grupp - Small - 7 * 50 minuter - 4 personer - inklusive spelkort lilla banan och bollar 2795kr/p
  Nybörjarkurs - Grupp - Small - 7 *50 minuter - 5 personer - inklusive spelkort lilla banan och bollar  2495kr/p 
  Uppspel, 3 personer, 9 hål 995kr/p
  - Rabatterad greenfee på stora banan tillkommer för gäster 400kr/p
  Gruppträning - Vinter - Täby Golfakademi  
  Grupp - 12 pass * 50 minuter - 4-5 personer - inklusive bollar - för alla! 3750kr/p
  Grupp - Small - 7 pass * 50 minuter - 3 personer - inklusive bollar - för alla! 2750kr/p
  Grupp - Small - 7 pass * 50 minuter - 4 personer - inklusive bollar - för alla! 2500kr/p
  Grupp - Small - 7 pass * 50 minuter - 5 personer - inklusive bollar - för alla! 2250kr/p
  Grupp - Golffys - 12 pass * 50 minuter - 4-5 personer - för alla! 3750kr/p
  Grupp - Kategorilag - 12 pass * 50 minuter - 4-5 personer - inklusive bollar - för alla! 3750kr/p
  Dagskurser med träning och spel i simulator: 4 timmar - 4-5 personer 1250kr/p
     

  Vi erbjuder presentkort på allt i vårt erbjudande och våra lektionspaket är giltiga i 2 år!

  Vid eventuell avbokning:

  Du kan boka av din tid senast kl. 20.00 dagen före din bokade tid. Avbokar gör du genom att maila oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ringa oss på 070-681 06 83 (obs prata in på svararen, ange namn, bokat datum och tid). Om du inte kommer på din bokade tid eller om du har lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket.

   

   

Professional Clubfitting - wedgar!

  Passa på att prova ut wedgar hos oss!
Vi använder oss av TrackMan4 vid utprovningen och, det kanske viktigaste av allt,
du får även möjlighet att slå wedgarna på gräs.
Då kan vi säkerställa sulans slipning och bounce genom att se torvan och bollflykten.

Wedgar