• 1
  • 2
  • 3
  • 4

egtf-logoblack

harold-swash

trackman logo

kmotion logo

sam-puttlab

smart2move

 

Målgrupp

Skräddarsytt är bättre för alla!

En tourspelare har i praktiken alltid en skräddarsydd utrustning. Nybörjaren och medelgolfaren är egentligen i ännu större behov av anpassade klubbor då variationen i svingen och bollträffen är stor.

Nybörjaren/Medelgolfaren

En nybörjare/medelgolfare tänker oftast, "så fort jag får ordning på min sving, då ska jag fundera över att spela med skräddarsydda golfklubbor".

Anledningen till att de flesta tänker på detta sätt är de tror att deras sving inte är tillräckligt konsistent för att dra nytta av en skräddarsydd golfutrustning.

Vad som är intressant kring denna felaktiga uppfattning är att en av anledningarna till deras inkonsistens är att de spelar på standardmässiga klubbor som är köpta "från hyllan. Dessa klubbor är med största sannolikhet byggda efter specifikationer som gör det svårare att spela konsistent.

Här kommer absolut fakta kring skräddarsydd golfutrustning - Desto mindre skicklig golfspelare, desto större behov av att spela med korrekt anpassade klubbor för att uppnå bästa möjliga resultat.

Låghandikapparen

En låghandikappare uppnår det bättre resultatet främst tack vare två anledningar:

  1. De blev upplärda med en riktig svingmekanik från starten och la ned mycket tid på att träna och förfina svingen.
  2. De är bra idrottsmän begåvade med en bra koordination och har en bra kontroll över kroppsrörelserna vilket möjliggör att dom kan träna upp kroppen att utföra en i grunden bra sving.

Tack vare en bra sving och god fysisk/mental förmåga så kan en låghandikappare nästan spela med vilken utrustning som helst.

I strävan efter att utveckla spelet och bli en ännu bättre spelare, brukar låghandikapparen oftast utveckla en skarpt sinne för känsla och en insikt avseende bollflykten som leder dem till en skräddarsydd utrustning för en högre konsistens.